Tel: 0181-785225 / 06-50451915 willemvankester@gmail.com

Omgeving Paderne

Dankzij de rustige ligging in een groot landelijk gebied is de omgeving ideaal om mooie wandelingen te maken

Omgeving Paderne

 Dankzij de rustige ligging in een groot landelijk gebied is de omgeving ideaal om mooie wandelingen te maken over door oude muren omwalde paden. Vooral in het voorjaar is de natuur een lust voor het oog met z’n vele orchideeen en andere soorten bloemen, planten, grassen en struiken. In januari en februari geven de bloeiende amandelbomen het gebied een prachtig aanzicht. Vanuit Paderne zijn diverse wandelingen uitgezet door middel van genummerde paaltjes, deze wandelingen zijn tien tot twaalf kilometer lang en elke wandeling passeert wel een café voor een kop koffie, of iets anders waar u aan toe bent. De rustige en nog originele Algarve begint zodra u de deur uitstapt. De herder met zijn schapen en geiten passeert dan ook regelmatig.

In de buurt huist een kolonie bijeneters. Ongelooflijk mooie, kleurige vogels die nestelen in gegraven holen in een zandheuvel.
Verder ziet u nog veel meer soorten vogels zoals putters, kneuen, groenlingen, blauwe eksters, diverse soorten uilen en arenden en andere roofvogels.
De huizen zijn gelegen in een gebied dat als ‘beschermd landschap’ wettelijk wordt beschermd; Cerro de Sao Vicente. Nieuwbouw is hier dan ook niet toegestaan.
In de welkomstmap vindt u ook informatie over verder weg gelegen wandeltochten en autoroutes, bijvoorbeeld naar het Monchiquegebergte met zijn vele bronnen waar u het helderste water gratis kunt tappen terwijl de kok van het ernaast gelegen restaurantje z’n best doet om de originele kip piri-piri voor u te bereiden.
De autotocht naar Sagres, de meest zuidwestelijke punt van Portugal, is zéér aan te bevelen, vergeet daarna vooral niet de mooie en woeste westkust richting Aljezur te bekijken, u zult versteld staan van de ruige zee en de natuur aldaar.

Ook de Algarviaanse kust met z’n afwisseling van stranden, strandjes, dorpjes en kliffen is zeer aantrekkelijk voor wandelaars. Combineer eens een wandeltocht met een bezoek aan een oud vissersplaatsje zoals Olhos de água, gegarandeerd dat de, vanzelfsprekend, verse vis na afloop van de tocht u heerlijk zal smaken.

Fietsend het land doorkruisen is een openbaring, het land is waarschijnlijk heuvelachtiger dan u denkt. Het achterland wordt doorkruist door goede en rustige wegen. Fietspaden vindt u alleen vlak langs de kust. Vooral mountainbikers kunnen zich uitleven want er zijn nog volop minder ontsloten gebieden met onverharde paden, na bijna vijfentwintig jaar mountainbiken zijn er niet veel paden aan Willem’s aandacht ontsnapt.
Op aanvraag zijn er mooie en duidelijke fietsroutes, twee tot zes uur durend bij een prettig tempo, aanwezig. Samengesteld door Willem dus ook de nodige cafés voor een tussentijdse versnapering zoals een bica met een pastel de nata worden vermeld…

Voor golfers is de Algarve een waar Eldorado, binnen een straal van twintig kilometer bevinden zich vele golfbanen.

Vooral in de zomer hebben veel dorpjes in de buurt hun eigen dorpsfeest waar typisch Portugese gerechten worden geserveerd en u kunt genieten van folcloristische optredens en muziek. Ondanks dat iedereen hier van harte welkom is zult u zeer weinig toeristen tegenkomen.

Vakantiehuis

Ommeloop 586
 3232SX  Brielle